Plazma tedavisi ameliyatsız bir yöntem olarak son dönemde sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Ortopedi ve travmatoloji uzmanlığı çerçevesinde belirli dozda uygulanır. Hastanın şikayetleri de göz önünde bulundurularak eklem ve yumuşak doku problemlerinde yüksek oranda iyileşme gözlemlenir. Erken dönemde müdahale edilmediği takdirde bireylerin yaşam standartlarını yüksek oranda düşürmektedir.
Uygulama yapılan alandaki gaz halinde olan su buharı ve azot, yüksek enerji ile plazma enerjisine dönüştürülür. Bu enerji ile cilde verilen hasar buharlaştırılır ve sorunlu dokular yok edilir ve yeni doku oluşum süreci başlar. Uygulama sırasında kanama olmaması önemli bir avantajdır. Bu uygulama birçok bölgede uygulanabilmektedir. Plazma tedavisi diz eklemi, tendon zayıflaması ve eklem içi sıvı kaybında etkili bir yöntemdir.
Yazı İçeriği
Plazma Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Plazma Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Tedavi edilecek alana lokal bir madde enjekte edilir ve birkaç dakika içinde işleme başlanabilir.
Plazma Tedavisi Sonrası Etki Ne Zaman Görülür?
Uygulamadan bir hafta on gün sonra küçük bir kabuk oluşur. Üç hafta içinde bu kabuklar dökülmeye ve yeni deri oluşmaya başlar. Yaklaşık bir buçuk ay sonra uygulama kendini gösterir ve gerekirse ikinci ve üçüncü seans tekrarlanabilir.
Platelet Rich Plasma Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?
Kanser hastalarına, kan hastalığı , otoimmün hastalığı olan, işlem yapılacak bölgede enfeksiyon ve iltihap bulunan hastalara, hamile ve çocuk emziren kadınlara uygulanmaz.
Plazma Tedavisi Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?
Platelet Rich Plasmatedavisi genellikle 2 veya 4 hafta aralıklarla 2-4 seans uygulanabilir. Tedavi aralıkları ve seans sayısı işlem yapılacak bölgeye ve kişiye göre değişiklik gösterebilir.
Platelet Rich Plasma İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?
İşlem yapıldığı gün içerisinde sıcak banyo yapılmamalıdır. Güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Plazma Uygulamasının Yan Etkileri Var Mıdır?
Platelet Rich Plasma tedavisinde gerçek bir Platelet Rich Plasma kiti kullanıldığı için tamamen otolog ve kişiye özel bir sistem olduğu için herhangi bir yan etkisi veya alerji riski yoktur.